G3SXW a G5LP v Bratislave

 

1. februára 2007 som na 20m robil spojenie so známym DX- a kontestmanom OM/G3SXW. Počas spojenia vysvitlo, že sme od seba len pár sto metrov, tak ma Roger pozval na kávu do hotela, v ktorom "býval".

 

Z výťahu v hoteli vyšli dvaja páni, Rogera som poznal hneď podľa fotiek na QSL lístkoch. Druhý sa predstavil ako Lionel G5LP (ex G4PLJ), a je to známy kontestový operátor. Značka G5LP bola vydaná v roku 1934 a Lionel ju zdedil po otcovi, resp. otec chcel, aby túto značku používal ďalej...

 

Pokiaľ som napísal "býval", tak vysvitlo, že sa obaja (samozrejme so smiechom) rozhodli robiť DXCCF (Foot - noha), čiže vlastnou nohou navštíviť čo najviac zemí. Využívajú na to lacné letenky. Ráno prileteli, ubytovali sa v hoteli neďaleko letiska a išli si pozrieť historické centrum Bratislavy. Po návrate do hotela za 10 minút natiahli anténu, zapli K2 so 100 W, urobili niekoľko spojení a večer letia zase ďalej. Z časových dôvodov nechceli nikoho osobne navštevovať.

 

Ja som s nimi strávil príjemné chvíle aj z toho dôvodu, že som mal práve 1.2.2007 44. výročie mojej koncesie a Roger má koncesiu tiež od roku 1963. Obaja pozdravujú všetkých slovenských rádioamatérov a tešia sa na spojenie z každej navštívenej zeme. Majú v pláne bohatý program, ale tentokrát to budú len menej vzácne zeme Európy.

 

Vilo OM3MB