Najnovšie info o Logger 32

Momentálne dostupná verzia Logger 32 - ver.1.0.441 je beta verzia, tzn je to vývojová verzia a môžu sa v nej vyskytovať ešte nejaké chybičky, ktoré budú opravené v ďaľších verziách Logger 32. Na túto skutočnosť som zabudol upozorniť v recenzii Logger 32. Ak ste používali ver. 8.07 a Digital Voice Keyer, určite ste si všimli, že DVK v Logger 32 chýba. DVK je na prvých miestach zoznamu "to do", takže môžeme očakávať, že v dalších verziách Loggera 32 už bude implementovaný. Podľa info z diskusnej skupiny sa vyskytlo i niekoľko chýb, ktoré by mali byť odstránené v ďaľších verziách.
Pretože niektorí starší hamovia majú problém s anglickým jazykom, informoval som sa i ohľadom lokalizácie Logger 32 (tzn možnosť voľby jazyka v ktorom sú jednotlivé menu, popisy okien, help a pod). Vzhľadom na to ako je momentálne Logger 32 realizovaný, lokalizácia v najbližšom čase neprichádza do úvahy. Realizácia by bola veľmi komplikovaná, prednosť majú jednotlivé body zoznamu "to do". Osobne si myslím, že vďaka lokalizácii by si Logger 32 získal množstvo nových užívateľov po celom svete a stal by sa bezkonkurenčne najpoužívanejším elektronickým LOGom. Možno keby rádioamatéri z celého sveta zasypali Boba K4CY emailami s prosbami o lokalizáciu i do ďaľších jazykov, dostala by sa i do zoznamu "to do".
Na záver jeden tip pre majiteľov pomalších počítačov, ktorí sú spokojní s Logger 8.07, no radi by klučovali TCVR cez paralelný, alebo sériový port.
Táto možnosť síce v Logger 8.07 chýba, no v Logger 32 ju zabezpečuje samostatná aplikácia CW Machine.
Stačí skopírovať súbor cw.exe z adresára v ktorom je Logger 32 do adresára Logger 8.07.
Po spustení Loggeru 8.07 spustíme aj CW Machine - cw.exe. Ak sa vám to nebude chcieť vždy spúštať manuálne, možete si napísať jednoduchý dávkový súbor (.bat), ktorý zabezpečí automatické spustenie Loggeru 8.07 aj s CW Machine. Namiesto CW Machine sa dá samozrejme použiť i iný program, napr. YVCW od UT1YV, ktorý používa Martin OM4MG.

 
Rado OM6KW